L’Ajuntament de Malgrat estrena les Juntes de Portaveus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dimarts s’han reunit per primera vegada els portaveus dels diferents grups municipals que formen part de la corporació, en una de les primeres novetats introduïdes pel nou equip de govern, format pel PSC i Junts x Malgrat. Es tracta d’un nou instrument polític per assessorar l’alcaldia en qüestions d’ordre del Ple Municipal, entre altres funcions, i està formada per l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), Carme Ponsa (JxM), Ramir Roger (ERC), Jofre Serret (CiU), Paco Márquez (CUP) i Ana Vega (PP), que va ser baixa en la primera trobada.

Aquestes reunions, que es duen a terme el darrer dimarts de cada mes, no tenen caràcter preceptiu ni vinculant, ni tampoc donen lloc a cap acte administratiu, sinó que es planteja com un espai més d’estudi, informe i consulta dels assumptes que l’alcaldia decideixi sotmetre a la seva consideració.

Una altra de les novetats endegades pel nou consistori de Malgrat és que han obert les juntes de govern local, fins ara reservades als membres de l’equip de govern, a l’oposició, que poden assistir a aquestes trobades, i participar-hi, però sense tenir-hi opció a vot. El funcionament de les noves juntes és d’una primera part on es tracten i aproven els punts inclosos a la convocatòria i precs i preguntes, en la qual els regidors poden intervenir.

A Tordera també han creat un nou mitjà de participació, en aquest cas, dirigit directament a la ciutadania: el Consell de la Vila. L’objectiu d’aquest nou òrgan és aclarir dubtes i respondre preguntes, recollir propostes i fomentar el debat polític, sempre de forma positivia i a la recerca del concens entre tots els veïns.

Aquestes consells es convocaran de forma simultània amb el ple municipal, però una hora abans. Des de l’ajuntament es busca convertir-lo en una eina de comunicació directa i de participació activa entre els regidors municipals i la ciutadania.

 

Foto de portada: Premsa Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics