Creix l’atur a Palafolls després de cinc mesos de baixades consecutives

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Concretament 21 palafollencs i palafollenques han entrat a formar part de la llista de més de 506.000 persones aturades a Catalunya i se situa en els 624 aturats a casa nostra.

Es tracta del tercer mes de l’any 2015 en què l’atur ha  crescut, des de febrer que no ho feia, i de fet, és el mes en què més persones han perdut la feina. Tot i això la xifra està molt allunyada de la principis d’any, quan hi havia 763 persones aturades. Aquest agost que tot just hem deixat enrere, se n’ha registrat 624.

La tendència en els mesos d’agost dels últims anys ja ha estat d’un cert estancament, però des del 2011 no es detectava un mes d’agost amb un creixement positiu d’aturats.

Això podria provocar doncs que la patacada forta arribés aquest mes de setembre, quan la temporada turística ja va de baixada a la majoria d’establiments hotelers i del món de l’hostaleria, que són els que solen donar, durant els mesos d’estiu, una alenada d’aire fresc a les llistes d’aturats.

Les dades palafollenques no són una excepció pel que fa als pobles del voltant, on només Tordera, Pineda i Santa Susanna han registrat un descens dels aturats. Tot i això, entre els tres municipis, només 21 persones han trobat feina.

Els pitjors resultats absoluts els obté Malgrat de Mar, on una 30a de treballadors han quedat sense feina, tot i que a nivell percentual és Palafolls el que més perjudicat ha sortit d’aquest agost, amb un 3,5% més d’aturats.

En el conjunt maresmenc 391 persones han quedat fora del món laboral, deixant la xifra en global en 32.279 ciutadans a l’atur, un 1,2% més que el mes anterior.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics