El servei de vigilància de les platges de Blanes fa 500 actuacions menys que 2014

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que encara falten uns dies per al tancament del servei, el cos de Protecció Civil valora de manera molt positiva les dades de la temporada estival.

El servei, engegat a mitjans del mes de juny ha fet 1.192 assistències i 5 rescats al mar de diversa consideració. L’any passat, la xifra d’assistències s’enfilava fins les 1.725. Segons dades municipals, dels tres llocs de socors que existeixen a Blanes, s’Abanell, Centre i Cala Bona, és en aquest últim on s’ha registrat més incidències, tal i com va passar l’any anterior.

Des de Protecció Civil atribueixen aquest descens a l’increment de la tasca preventiva. Així, un dels principals objectius ha estat fer una vigilància més intensiva pel que fa als banyistes, així com la necessària precaució que cal tenir a la mar en funció de l’estat en què es troba, senyalitzada per les banderes de color verd, groc i vermell que onegen al llarg del litoral blanenc.

En aquesta mateixa línia, quan acabi el servei d’aquest 2015, els efectius de Vigilància Salvament i Socorrisme hauran enllestit un total de 2.000 enquestes que s’han marcat l’objectiu de realitzar entre els usuaris sobre diversos aspectes.

Conjuntament amb els policies de platja, també s’ha vigilat els banyistes que es llancen a l’aigua des de llocs perillosos, la roca de Sa Palomera, entre ells. De fet s’ha instruït una quarantena de denúncies, ja que l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana prohibeix aquesta pràctica, que és regulada amb multes entre 100 i 500€.

A més a més, l’escassa presència de meduses a les platges blanenques ha contribuït al descens de les atencions realitzades per Protecció Civil.

 

Foto de portada: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics