L’Institut de Malgrat ha d’ajornar l’inici dels Cicles Formatius per manca d’espai

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els estudiants de Cicles Formatius de Cicle Mitjà no van començar ahir les classes  a l’IES Ramon Turró i Darder de Malgrat com estava previst. Ho faran, si no hi ha canvis, el proper dilluns.

La manca d’espai al centre ha obligat al Departament a instal.lar 2 barracons al pati del centre, uns barracons que han d’acollir els grups de 4t d’ESO durant tot el curs. El problema és que aquests barracons, tot i està ja al centre, no estan encara habilitats i per tant no podien acollir l’inici de curs.

Això ha obligat al centre a buscar un espai alternatiu a aquests estudiants. La solució ha estat encabir-los als espais inicialment destinats als Cicles Formatius.

Els estudiants de grau Mitjà cal que facin un còmput d’hores globals, i per tant el retard en l’inici de les classes s’haurà de compensar per acabar fent les 2.000 hores lectives previstes al seu itinerari formatiu.

El director del centre, Jaume Carles, preveu que els barracons estaran en funcionament a partir de dilluns, quan els ocuparan els estudiants de 4t d’ESO permeten que els cicles formatius comencin el curs.

Els 2 barracons instal·lats contenen 3 aules de 60m2, 2 aules més petites i tres despatxos, i venen a solucionar els problemes d’espai de l’únic institut públic que hi ha a la població veïna.

Quan es va inaugurar el centre, el gener 1993, a a banda dels alumnes malgratencs, també acollia estudiants de PLF, Pineda o fins i tot Tordera. Aquests municipis han anat incorporant centres propis, però tot i això, l’IES de Malgrat ha quedat petit.

Fa 10 anys la Generalitat ja buscava solucions a la manca d’espais, amb la intenció d’ampliar el centre, un projecte que la crisi va aturar.

Aquest curs el centre té 650 alumnes, dos grups més que el curs passat, cosa que ha causat aquesta manca d’espai, que a partir de dilluns s’ha de solucionar amb la posada en marxa dels nous barracons.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics