Unes 400 persones participen de la Marxa de Torxes de PLF

Moment de la Manifestació de Torxes, aquest dijous
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La 5a edició de la Marxa de Torxes es va fer, finalment, amb normalitat.

Unes 400 persones, segons la pròpia organització, van assistir dijous al vespre de la marxa que, tot i les demandes del consistori, va mantenir el recorregut original.

D’entrada l’Ajuntament l’havia prohibit per que no volia fer coincidir aquest “acte polític” amb les Festes Majors i més concretament amb els sopars a la fresca.

La Roda, però, va iniciar llavors una campanya de suports per poder tirar endavant la marxa, assegurant que no havia generat tensions en anys anteriors, com sí assegura l’equip de govern. A la campanya s’hi van sumar alcaldes maresmencs d’ERC i els principals candidats de Junts pel Sí, com ara Raül Romeva o Lluis Llach i personatges de la cultura com Gerard Quintana o el cantant de Buhos.

Moment de la Manifestació de Torxes, aquest dijous
Moment de la Manifestació de Torxes, aquest dijous

Paral·lelament també va demanar permís al Departament d’Interior de la Generalitat per fer una manifestació. Un permís que va ser concedit emparat en el dret de reunió i manifestació i que va arribar quan La Roda i l’Ajuntament mantenien converses per mirar de reconduir la situació creada.

Segons el consistori l’únic escull era el recorregut proposat, ja que passava per davant  dels sopars a la Fresca.

El mateix dia de la Marxa, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí publicava un comunicat al web municipal en el que expressava la incomoditat per les pressions rebudes i retreu a la Roda que en comptes de negociar busques una via supramunicipal per tirar endavant.

La Roda va tirar endavant la marxa, ara en format manifestació, sense el permís municipal i emparant-se amb el permís del Departament d’Interior i mantenint el recorregut tradicional de l’activitat.

Qui també ha dit la seva és el regidor del PP, Óscar Bermán, que assegura que la Marxa de Torxes atenta contra “la convivència ciutadana, els ideals i els sentiments”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics