URGENT

El canvi climàtic farà créixer el risc d’incendi i d’inundació a PLF

Compartiu aquesta història

Les previsions climàtiques per d’aquí 50 anys són preocupants a PLF i en general a tota la comarca del Maresme. Algunes de les afectacions del fenomen del canvi climàtic ja s’han començat a notar, com ara el fet que les estacions hagin començat a desdibuixar-se. L’estiu i l’hivern van guanyant terreny per davant i per darrere, donant lloc a una primavera i una tardor molt més curtes. A més a més, també podem trobar-nos que, a ple mes d’agost, de cop i volta un dia fa fred.

D’aquí mig segle també es preveu que variï la manera en que sol ploure a la comarca. Tot sembla indicar que s’incrementaran els episodis de tempesta, de vent i pluja. No obstant això, el volum d’aigua que caurà serà menor a l’actual. D’uns 650 L/m2 i any que cauen, de mitjana, a dia d’avui passarem a uns 550 o 600 L/m2 i any. És a dir, plourà de manera més agressiva, però menys sovint.

La temperatura mitjana a PLF podrà pujar entre 2 i 5 graus en les properes cinc dècades. Tot això comportarà dues situacions també perilloses. D’una banda, el risc d’incendi a les zones boscoses de PLF serà major, perquè tindrem estacions més seques. De l’altra, el perfil pla del nostre municipi farà que s’hagin de prendre mesures per mirar d’evitar les inundacions que aquestes pluges, de major intensitat, podran provocar a casa nostra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics