URGENT

Nou temporal de Llevant a Blanes

Compartiu aquesta història

El Servei Meteorològic de Catalunya ja avisava amb una alerta de color taronja per l’estat del mar per temporal de llevant. De fet aquest migdia el consistori blanenc ha hagut de precintar l’accés a la roca de Sa Palomera, imatge emblemàtica de la ciutat, per evitar que els més temeraris s’hi enfilessin a captar imatges del temporal.

Han estat els efectius de Protecció Civil qui han dut a terme l’acció, minuts després de salvar in extremis una dona que continuava fent fotos dalt la roca  malgrat el risc de caure a l’aigua. El fort vent i onatge no han estat motius suficients per dissuadir els curiosos que, com aquesta dona, volien documentar aquesta tempesta, de manera que, per evitar incidents, s’ha optat per prohibir l’accés a la platja.

Temporal de Llevant 2
Temporal 30/09/2015. Foto Ajuntament de Blanes

 

Tot i això fonts municipals han informat que, a diferència del que va passar a mitjans d’agost, en aquesta ocasió no ha calgut tallar carrers per inundacions ni retirar sorra del passeig marítim, que acostuma a oferir una imatge lamentable després d’episodis meteorològics com el d’avui.

Les ones i el vent sí que han mogut la sorra, però no en quantitats com la de l’agost. El motiu de tot plegat és que la tempesta s’està produint amb més intensitat mar endins, i no arran de costa. En aquest sentit, l’alçada de les onades tampoc han arribat a ser rellevants, ja que les més intenses han arribat a ser avui de tan sols dos metres  i mig.

Malgrat no s’hagi registrat cap conseqüència greu, tant la Policia Local com Protecció Civil continuaran especialment amatents al seguiment del temporal i la pluja, així com dels comunicats que emet la Generalitat a través del CECAT, ja que hi ha activat el Pla INUNCAT per la incidència de pluja i temporal de mar que hi ha al litoral català, així com en diferents punts del país.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics