Malgrat crea un grup de suport per a cuidadors no professionals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Moltes vegades són els mateixos familiars qui cuiden de persones amb algun tipus de dependència sense tenir l’experiència o la formació necessària. A vegades, fins i tot amb experiència i formació, existeix un l’impacte negatiu en els cuidadors no professionals.

És per això que Malgrat crea un grup de suport  on els cuidadors puguin relacionar-se i trobar suport psicològic,  intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre els participants.

Es tracta del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua que té un doble objectiu; d’entrada reduir l’impacte negatiu de la cura que a vegades poden experimenten els no professionals, però alhora de millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional conjunt i la relació entre les persones cuidadores que comparteixen problemàtiques similars, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència. No és, doncs, un curs de formació sinó trobades orientatives i de suport mutu.

Hi haurà 10 sessions d’hora i mitja dirigides pel psicòleg Albert Garcia de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena i es duran a terme a la tarda al centre cívic a partir de mitjans d’octubre.

Les persones interessades en participar en el grup podran formalitzar les inscripcions gratuïtes a l’Àrea de Serveis. El consistori, però, alerta que només hi ha una 15a de places disponibles.

PLF també va engegar un grup similar la tardor de l’any passat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics