URGENT

Aquest octubre acabaran els treballs de millora del Castell de Sant Joan de Blanes

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes té previst enllestir a finals d’aquest mes els darrers detalls del projecte de millora del castell de Sant Joan.

El projecte compta amb un pressupost de 130 mil € euros, finançats en part amb una subvenció de la Diputació de Girona. L’actuació més important i més costosa ja es va enllestir abans de l’estiu i consistia en el nou tancament de l’accés al recinte amb una tanca, així com diverses obres de reparació i il·luminació o la neteja dels grafits que embrutien l’entorn del castell, que era accessible les 24 hores.

Ara com ara, una de les actuacions pendents és la instal·lació d’una font a la part de dalt del recinte, al costat de les escales d’accés que hi ha a la part frontal del castell de Sant Joan. Darrerament s’han fet treballs de serralleria, com ara la instal·lació del passamà de l’escala principal, i la col·locació de  panells informatius distribuïts en diferents enclavaments del recinte. El projecte d’adequació ha estat dissenyat pels arquitectes Marta Galí, Alba Folqué i Xavier Botet.
La intervenció global ha inclòs  la retirada d’elements existents que havien quedat obsolets o malmesos, la recuperació de talussos vegetals disgregats pel pas del temps, especialment en els punts propers als camins d’accés al castell i  la  consolidació de murs de pedra. Respecte a la il·luminació, atès el seu mal estat, s’ha optat per substituir-la en la seva totalitat col·locant noves lluminàries encastades als murs,  entre d’altres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics