Aquest octubre acabaran els treballs de millora del Castell de Sant Joan de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes té previst enllestir a finals d’aquest mes els darrers detalls del projecte de millora del castell de Sant Joan.

El projecte compta amb un pressupost de 130 mil € euros, finançats en part amb una subvenció de la Diputació de Girona. L’actuació més important i més costosa ja es va enllestir abans de l’estiu i consistia en el nou tancament de l’accés al recinte amb una tanca, així com diverses obres de reparació i il·luminació o la neteja dels grafits que embrutien l’entorn del castell, que era accessible les 24 hores.

Ara com ara, una de les actuacions pendents és la instal·lació d’una font a la part de dalt del recinte, al costat de les escales d’accés que hi ha a la part frontal del castell de Sant Joan. Darrerament s’han fet treballs de serralleria, com ara la instal·lació del passamà de l’escala principal, i la col·locació de  panells informatius distribuïts en diferents enclavaments del recinte. El projecte d’adequació ha estat dissenyat pels arquitectes Marta Galí, Alba Folqué i Xavier Botet.
La intervenció global ha inclòs  la retirada d’elements existents que havien quedat obsolets o malmesos, la recuperació de talussos vegetals disgregats pel pas del temps, especialment en els punts propers als camins d’accés al castell i  la  consolidació de murs de pedra. Respecte a la il·luminació, atès el seu mal estat, s’ha optat per substituir-la en la seva totalitat col·locant noves lluminàries encastades als murs,  entre d’altres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics