URGENT

El 3r Aplec Maria Sabatera es farà el 18 d’octubre

Compartiu aquesta història

L’Aplec sardanístic de la nostra localitat ja té la data confirmada, serà el diumenge 18 d’octubre al centre de PLF, amb la participació de 2 cobles; l’anfitriona; la Cobla de PLF i la convidada Sta. Maria de Blanes.

Enguany la trobada es manté a la plaça del Fòrum Palatiolo, i la principal novetat és que hi haurà la possibilitat de fer un vermut popular mentre dura la ballada. Un vermut organitzat per l’Ampa de l’escola de Música i la Cobla de PLF, que enguany estrena nou director, ja que Enric Estrada ha deixat la formació i serà David Martínez, que ja s’encarrega de la direcció de la banda.

La trobada tornarà a servir per homenatjar a Maria Fenoll, coneguda popularment com la Maria Sabatera ja que durant anys va regentar una sabateria al centre del municipi.

La Maria als estudis de la plaça Major als 90.
La Maria als estudis de la plaça Major als 90. FOTO: J. SOMS

La Maria és la presentadora del programa El Despertar de PLF de RP des de fa prop de 30 anys. Es tracta d’un dels programes més escoltats i estimats d’aquesta emissora, des d’on cada diumenge es promociona i es celebra el món de la sardana, des de la proximitat i la senzillesa que hi aporta la Maria.

Per a ella la sardana és una espècie d’himne de Catalunya i explicava ahir en una entrevista a la l’En Xarxa de RP, que va aprendre a ballar-ne un cop acabada la guerra a Malgrat de Mar, que és el poble on va néixer.

El 3r Aplec Maria Sabatera començarà a les 11 del matí i s’allargarà fins les 2 del migdia amb l’actuació de les dues cobles i el vermut popular a la mateixa plaça del Fòrum Palatiolo.

L’Aplec de la Maria Sabateria va començar el 2013 com una iniciativa conjunta entre l’escola de Música i Ràdio Palafolls per tal de tenir un aplec sardanístic a PLF i alhora retre un homenatge a la Maria, a qui el primer any l’Ajuntament va nomenar filla predilecte de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics