URGENT

Polèmica perquè l’Ajuntament va mantenir un regidor com a tresorer quan ja no podia fer-ho

Compartiu aquesta història

Quan els municipis passen dels 5 mil habitants, les funcions de tresorer no poden recaure en un càrrec electe, sinó en un funcionari de carrera.

A PLF, però, el càrrec ha continuat estant lligat al regidor d’hisenda tot i sobrepassar el llindar dels 5 mil habitants.

Aquesta circumstància ha motivat que l’oposició no volgués aprovar els comptes generals de la corporació de l’any passat, en l’últim ple municipal.

Diuen que la signatura de l’antic regidor d’hisenda, Josep Ribas, actuant  alhora de tresorer és una il·legalitat i per tant no podien donar suport als comptes provinents d’una anomalia.

Imatge de la sala de plens divendres passat.
Imatge de la sala de plens divendres passat.

Francesc Alemany, d’Esquerra, assegura que en els últims 12 anys s’ha estat incomplint la llei i que les actes signades per Ribas exercint de regidor i tresorer alhora són nul.les de ple dret.

El PP també es reafirma en la il·legalitat comesa pel govern local i assegura que no s’havia denunciat  abans públicament, per evitar ser titllat d’electoralista.

Per la seva banda l’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, explica que el govern no era conscients d’aquesta situació,  i que un cop coneguda, passades ja les eleccions municipals, es va posar remei, incorporant un tresorer a la plantilla. Agustí recorda que en aquests anys han passat 2 secretaris pel consistori sense que alertessin directament sobre aquesta anomalia.

L’oposició, però, afirma que l’últim secretari, que va marxar passades les eleccions després de 10 anys al consistori, ja havia alertat incloent paràgrafs en diferents informes. El govern, considera que ho  hauria d’haver informat directament amb un informe específic.

Els comptes municipals, amb un superàvit de 165 mil€, es van aprovar amb els vots a favor del govern, PSC Iniciativa, l’abstenció de C’s i el vot en contra d’ERC i el PP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics