URGENT

Preocupació entre els treballadors de Boehringer per l’anunci de venda de la planta de Malgrat

Compartiu aquesta història

Divendres la multinacional farmacèutica va comunicar als seus treballadors de Malgrat que està buscant inversors externs que s’encarreguin de l’actual producció que es fa davant de la platja malgratenca.

La intenció doncs és vendre’s la fàbrica que té a Malgrat per concentrar els centres de fabricació i centrar-se en la producció “de principis actius innovadors”.

Actualment a Malgrat, Boehringer fa productes farmacèutics “madurs” o que ja han perdut la patent. Seguint la seva estratègia, la companyia  vol assegurar la continuïtat de la fàbrica a llarg termini amb la venda a un tercer.

Tot plegat ha provocat alarma en els més de 300 treballadors  que té la planta malgratenca que temen pel seu futur.

La carta entregada als treballadors divendres, però, assegura que la farmacèutica vol mantenir la producció de tots els principis actius que es produeixen a Malgrat.

El comitè d’empresa no s’espera canvis destacats en els pròxims anys, tot i la posada a la venda de la planta.

Des dels sindicats asseguren que la producció de l’any que ve està del tot assegurada, la del 2017 emparaulada i que es mantindran totes les inversions previstes per aquests pròxims anys. També afirmen que es renovaran els contractes i que no es tocarà la plantilla.

Per tot plegat, el president del comitè, Rafael Rico va voler transmetre un missatge de tranquil·litat tant als 330 treballadors com a les seves famílies.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader també ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat, assegurant que fa uns mesos que la companyia fa reestructuracions a escala internacional, però que la de Malgrat està considerada la segona planta més important, pel que considera que  l’empresa no té previst fer canvis “ni a curt ni a mitjà terminis”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics