URGENT

L’Ajuntament de Palafolls dóna suport a Mas, Rigau i Ortega per la imputació del 9-N

Compartiu aquesta història

Esquerra Republicana de Catalunya, juntament amb CDC, va presentar una  moció en el ple municipal del passat divendres, demanant a l’Ajuntament suport explícit als tres imputats per la consulta popular del passat 9 de novembre.

El partit republicà va presentar la moció apel·lant al dret democràtic de la població de Catalunya per decidir el seu futur. A més, la moció denunciava una escassa qualitat democràtica de l’Estat. Va defensar la moció el portaveu d’Esquerra, Francesc Alemany.

A favor de la moció hi van votar els republicans i ICV-EUiA. De totes maneres, l’ecosocialista Juan Andrés Osorio va remarcar que el seu partit votava a favor de la proposta però amb alguns matisos. Iniciativa, va afirmar, dóna suport al procés i a la llibertat democràtica, sense personificar en els imputats.

D’altra banda, PP i Ciutadans hi van votar en contra apel·lant a la unitat de l’Estat i al compliment de les lleis que el regulen. Així ho defensava Óscar Bermán, del Partit Popular

Per la seva banda, Martí Victoria, de Ciutadans, també va voler remarcar la importància del marc legal.

El PSC es va abstenir i d’aquesta manera la Moció d’Esquerra Republicana va tirar endavant amb els vots a favor del propi partit i d’Esquerra Unida i Iniciativa per Catalunya.

El PSC va presentar una altra moció en la que es reclama diàleg per arribar a una entesa entre Catalunya i l’Estat espanyol. De tota manera aquesta segona moció defensa  la confiança en la separació entre el poder polític i el judicial. Ho defensava el portaveu, Josep Rueda.

Aquesta segona moció es va aprovar només amb els vots a favor dels socialistes i l’abstenció d’ICV.

Concentració d'ahir a PLF. Foto: ERC PLF
Concentració d’ahir a PLF. Foto: ERC PLF

En mig d’aquesta polèmica,  l’ANC de Palafolls va convocar una concentració ciutadana ahir al vespre per donar suport als 3 imputats per la consulta popular del 9-N. Hi van  participar una 40a de persones, justament el dia que Rigau i Ortega van declarar com imputades. Demà ho farà el president en funcions Artur Mas

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics