URGENT

El grup de muntanya de Palafolls organitza una sortida per fer una via ferrada

Compartiu aquesta història

Amb la tardor es reprèn l’activitat del grup excursionista local, però la primera sortida tindrà un caire diferent a les que acostuma a organitzar, ja que s’ha programat una via ferrada.

Es tracta doncs, d’un recorregut que es sol fer vertical, i que combina, passamans, ponts tibetans i tirolines.

Per garantir-ne la seguretat, en el circuit hi ha instal·lat un cable d’acer durant tot el recorregut, que garanteix la seguretat al participant en cas de caiguda.

El grup palafollenc ja havia fet una via ferrada fa uns mesos, però es repeteix l’experiència aquest diumenge a Sant Feliu de Guíxols, a la via ferrada de la Cala del Molí.

Al tractar-se d’un perfil amb desnivell, la sortida pot comportar alguna dificultat, sobretot per aquells que no estan acostumats a aquest tipus d’ascensions. De totes maneres, una persona habituada a una lleugera activitat física pot completar-la. Ara bé, és important anar-hi amb el material adequat. Ho explica Marc Freixa, membre del grup de muntanya de Palafolls

El participants de la via ferrada sortiran diumenge a les 8 del matí, des de l’aparcament de l’Escola Les Ferreries, per començar l’activitat als voltants de 2/4 de 10 del matí. El transcurs de la via ferrada de la cala del Molí es calcula d’unes tres hores i per tant, els que hi participin podran ser a l’hora de dinar a casa seva.

La d’aquest diumenge no és l’única activitat prevista. El grup de muntanya de la població ja té preparades altres excursions, de perfil diferent, per el mes de novembre i el mes desembre.

A banda de la via ferrada que farà el grup de muntanya, també hi ha d’altres entitats de Palafolls que aquest cap de setmana tenen previstes sortides. Per exemple, l’Escola de Música i Dansa de la població anirà dissabte amb autocar a Montserrat. La visita al santuari es fa per poder seguir l’actuació de la Cobla de PLF que repetirà un any més actuació a la plaça de Montserrat, com ja han fet anteriorment.

I diumenge també la Puput proposa una excursió per visitar les Coves prehistòriques de Serinyà, a tocar de Banyoles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics