URGENT

Els blanencs pagaran un 2% menys d’IBI el proper any

Compartiu aquesta història

El ple de Blanes va aprovar dijous al vespre  les ordenances fiscals del 2016  amb els vots a favor del PSC, CiU, ERC PP, C’s, CUP, l’abstenció de Batega per Blanes i el vot en contra d’ICV-EUiA.

Un dels punts més intensos va ser la rebaixa del 2% en el proper rebut de l’IBI dels blanencs. D’una banda, C’s i PP van treure pit després de pactar amb el govern en minoria aquesta rebaixa, mentre que la resta de forces van criticar amb duresa al govern per afirmar primer que no es podia reduir l’IBI i assabentar-se del pacte hores abans del plenari i a través de la premsa.

El proper any el 10% imposat pel govern de Rajoy sobre l’IBI desapareix. Molts ajuntaments mantindran aquest 10% per continuar tenint la mateixa entrada de diners. Blanes, però només aplicarà el 8%, pel que realment els blanencs notaran que la factura baixa un 2%. Per a l’Ajuntament, significarà deixar de recaptar uns 260.000 euros.

Inicialment, les ordenances preveien mantenir l’IBI amb el recàrrec estatal però PP i C’s van pactar una rebaixa del 2% per assegurar els seus vots. A més, van demanar al govern que estudiïn una nova reducció del 2% pel 2017. La resta d’impostos i taxes es mantenen. Els ingressos esperats el 2016 amb els tributs és de 29,97 milions d’euros, cobrint gairebé el 70% de les despeses de l’Ajuntament, d’uns 42,82 milions als comptes de 2016.

 

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics