L’alcalde i dos funcionaris declararan com imputats pel cas Lemonche

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Imatges dels aparcaments grada, objecte de la denúncia, al 2010
Imatge dels aparcaments grada, objecte de la denúncia, al 2010

Fa 5 anys el constructor Christophe Lemonche denunciava davant la fiscalia a l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, per, suposadament, adjudicar-li obres a dit i sense projecte. Feia referència a les obres dels aparcaments-grades del camp de futbol, l’única obra pública que l’empresa de Lemonche, Chrislemon, va fer al nostre poble. Aquesta denúncia va acabar amb una querella criminal presentada per la Fiscalia contra l’alcalde i que va arrossegar amb imputacions a diferents càrrecs electes i funcionaris de l’Ajuntament de PLF. Arran de les investigacions, aquestes imputacions es van anar esvaint, i ara com ara continuen imputats l’alcalde, l’exsecretari municipal i l’aparellador municipal. A banda d’aquestes càrrecs públics també estan imputats l’arquitecte de l’obra dels aparcaments-grades i el mateix Lemonche. Tots 5 estan imputats per suposada malversació i prevaricació.

El jutjat d’instrucció d’Arenys ha confirmat a RP que aviat es citaran a declarar a tots els imputats i testimonis per acabar d’esclarir els fets que s’investiguen des del 2010. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí explica que la primera denúncia de Lemonche no va arribar enlloc i que els advocats del constructor ha anat presentant noves acusacions.

Lemonche, al costat d'Óscar Bermán (PP), el dia que va presentar la denúncia al 2010.
Lemonche, al costat d’Óscar Bermán (PP), el dia que va presentar la denúncia al 2010.

Segons la fiscalia, les obres de construcció de part del sotagrada del camp de futbol s’haurien iniciat, realitzat i finalitzat, abans l’aprovació del projecte per ple de l’Ajuntament el mes de juliol del 2007, i en un any electoral.

Agustí assegura que es possible que les obres haguessin començat abans d’enllestir el projecte, però que no es va aprovar quan l’obra ja estava finalitzada.

També es retreu al govern local haver pagat al constructor uns diners, uns 100 mil€, suposadament per fer part de l’obra, quan el consistori no havia de participar en l’obra i quan el constructor devia diners a l’Ajuntament. Agustí justifica que es va pagar la construcció d’un mur de contenció. Una actuació d’urgència que no tenia res a veure amb el projecte del sotagrada.

L’alcalde continua mantenint que Lemonche el va denunciar  com a revenja per no haver aconseguit la llicència  per l’obertura d’una acadèmia al nostre municipi i per que tenia pendents algunes factures amb l’Ajuntament.

La defensa d’Agustí i de la resta de funcionaris imputats en aquest cas, està sufragada pel consistori  i per la Diputació de BCN. Un fet que el mateix Agustí considera normal, ja que ha estat imputat en relació a la seva activitat com a polític.

En el cas que en un possible judici es dictés la culpabilitat dels ara imputat, hauran de tornar el cost de la defensa, que  actualment ha costat uns 11 mil€.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics