Protecció Civil de la Generalitat manté la recomanació d’extremar la prudència sota l’alerta per fortes tempestes

Imatge de El Períodico
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

De fet es preveu que en les pròximes hores entri un front de pluges abundants per les Terres de l’Ebre que poden extendres per tot el territori del país. És per això que el Departament d’Interior de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per possibles innundacions a Catalunya, INUNCAT i el Pla de Protecció Civil de Catalunya, PROCICAT, per risc de fortes ventades.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté la previsió d’un episodi de vent component del sud i est que podria arribar avui, afectant a tot Catalunya, sobretot bufant fort a cotes mitjanes i baixes, en les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

D’altra banda, aquest matí ja s’ha produït alguns incidents, com la caiguda d’arbres o d’elements de les façanes, en aquesta zona degut a vents de fins a 90km per hora.

És per això que Protecció Civil recomana retirar tots els objectes que es pugui tenir a les terrasses o als exteriors de la llar.

També es preveuen fortes pluges que afectaran de manera generalitzada a tot el territori i es podrien arribar a superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores. També es recomana evitar acostar-se a rius o rieres que puguin augmentar el cabdal de forma ràpida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics