URGENT

Valoració positiva de la temporada d’alt risc d’incendis

Compartiu aquesta història

Fa uns dies va tancar-se oficialment la temporada de risc elevat d’incendis forestals, en la que sempre es preveuen protocols de prevenció i alerta per tal d’evitar que es produeixin o perquè no hi hagi danys majors quan existeixen. Durant la temporada es va registrar un total de 14 incendis al Maresme.

A la comarca, fins a un 55% del territori total està comprès per boscos i terrenys forestals, la qual cosa produeix que una vintena de municipis estiguin catalogats com a termes amb alt risc de patir incendis. És per això que ja des de fa anys, els cossos de seguretat efectuen un dispositiu d’actuació que els permet actuar de manera coordinada i eficaç.

En aquest operatiu hi ha els Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i l’entitat Agrupacions de Defensa Forestal. Des de la federació de l’ADF del Maresme expliquen que aquest any han comptat amb pocs mitjans per fer front al l’alt risc i complir amb el dispositiu, però que tot i patir en moltes ocasions estan satisfets perquè hi ha hagut pocs incendis i han estat petits. Ho explica el president de l’ADF, el palafollenc Joan Aldrufeu.

De fet, per les condicions climatològiques extremes, amb fort vent i temperatures molt elevades aquest ha estat un dels anys que més risc d’incendis forestals hi ha hagut a Catalunya. És per això que asseguren que hi havia molts dies en els que es patia perquè es creia que podia passar algun incident destacable. De totes maneres no va ser així i des de l’ADF respiren tranquils i satisfets.

Tot i el fort risc, aquest any Només s’han cremat 2,618 hectàrees al llarg del Maresme En percentatges, els incendis al bosc del Maresme han estat del 0,17% de la totalitat de Catalunya i en xifres totals, s’han registrat 14 incendis, 10 dels quals han estat causats per negligència i els altres 4 per causes desconegudes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics