URGENT

El consistori de Malgrat destina un 42% del pressupost municipal al propi Ajuntament

Compartiu aquesta història

El pressupost total per a l’any 2016 és de 18 M 935 mil euros i, segons informa el mitjà de comunicació local El Malgratenc, gran part d’aquests diners van a parar a cobrir els sous i les despeses del propi consistori. De fet, gairebé uns 8 milions d’euros, un 42% del total del pressupost es destina als sous de tot el personal de l’Ajuntament (càrrecs polítics inclosos).

Part important d’aquests 8 milions van a parar a la policia local, que costa a l’Ajuntament de Malgrat de Mar fins a 2 milions i mig d’euros l’any. L’alcalde de la població, Joan Mercader, justifica aquesta partida explicant que pel govern la seguretat ciutadana és un dels eixos més importants i afegeix que la població compta amb una policia excel·lent i volen continuar amb aquesta dinàmica.Escultura de la població malgratenca

D’altra banda es preveu invertir gairebé 2 milions en d’altres aspectes, com per exemple la millora de la urbanització de l’Avinguda de Barcelona o la pavimentació de l’esplanada on havia de col·locars’hi l’auditori. A més, el pressupost preveu un augment del 6% per a aspectes socials respecte l’any anterior. Entre les novetats hi ha també una partida de 20.000 euros que es destinaran a horts socials i una altre de 20.000 més que aniran a parar a habitatge socials, així com 25.000 euros reservats per subvencions per ajudar a l’obertura de nous comerços locals a la vila.

Els pressupostos, que encara no estan aprovats de manera oficial, s’aprovaran molt presumiblement demà, en ple municipal. Els vots a favor del govern en majoria, format per PSC i Junts x Malgrat donarien el vist-i-plau a les noves ordenances malgratenques pel 2016.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics