Blanes se suma a la campanya per ajudar als camps de refugiats sahrauís

Cartell de la campanya
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa unes setmanes unes fortes pluges van destrossar diferents campaments de refugiats sahrauís a la zona del Sàhara Occidental, deixant fins a 25.000 persones sense llar i unes 60.000 en situació delicada. Aleshores diferents entitats, entre elles Malgrat amb el Sahara, van engegar una campanya per tal d’ajudar als refugiats.

Una campanya d’ajuda que s’ha anat estenent arreu de Catalunya i que ara també arriba a Blanes a través de dues entitats: l’Associació de Famílies Acollidores de Nens Sahrauís i la Federació d’Entitats Catalanes Solidàries amb el Poble Sahrauí.

L’objectiu primordial de la campanya és recollida de material de primera necessitat. En cocnret es busca roba d’abric, com ara mantes o  abrics, però també medicaments i, sobretot, aliments, ja que les fortes tempestes van destruir el magatzem de provisions .

Es calcula que les tempestes van malmetre el menjar  corresponent a un mes.

D’altra banda, la campanya també ha posat a disposició dels que vulguin ajudar un número de compte per fer aportacions per reconstruir els campaments i donar sostre a tots aquells que l’han perdut. Les aportacions econòmiques van a parar a la Mitjà Lluna Roja, l’equivalent a la Creu Roja. De tot plegat, en parla Fina Martínez, una de les organitzadores de la campanya.

La campanya finalitza el dia 20 de novembre i entre el 21 i el 22 es farà arribar tots els productes recollits a la seu central, ubicada a Vilanova i la Geltrú, des de la qual sortiran els camions carregats amb el material solidari cap els campaments Sahrauís.

Les aportacions cal dur-les al Casal Cívic de Can Borrell, a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, o a l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, al CAU.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics