URGENT

EUiA de PLF es sent traïda i estafada pel pacte electoral amb Podemos

Compartiu aquesta història

La secció local dels comunistes no està gens d’acord amb el pacte arribat fa pocs dies entre EUiA, Podem i Catalunya en Comú per anar plegats a les properes eleccions ganerals del 20 de desembre.

En un comunicat expliquen que el descontentament és generalitzat, ja que amb el pacte arribat significa que els vots d’EUiA emesos a Catalunya sumaran per a la candidatura de Pablo Iglesias i Podemos i no per Alberto Garzón, d’Izquierda Unida.

Lamenten que la decisió dels dirigents d’EUiA s’hagi pres a esquenes de la voluntat majoritària de la militància que fa una setmana va votar en contra d’aquesta aliança.

Nuet, a l´esquerra, i Osorio, a la dreta, en una trobada a PLF al 2013.
Nuet, a l´esquerra, i Osorio, a la dreta, en una trobada a PLF al 2013.

La secció local de PLF demana que es rectifiqui i que el partit català torni a abraçar al seu partit germà a l’Estat Espanyol, que per a Juan Andrés Osorio és IU i no Podemos. De fet el portaveu de la formació a PLF assegura que si finalment EUiA concorra a les eleccions amb Podemos i Catalunya en Comú, no faran campanya i no aniran a votar.

La secció local ja s’havia decantat a favor d’Alberto Garzón fa només unes setmanes. Amb el pacte de la cúpula d’EUiA els catalans no podran votar a Garzón, ja que la formació ha decidit sumar amb Podemos i Catalunya en comú. Segons Osorio aquest pacte  busca utilitzar als comunistes com a mà d’obra per penjar cartells, ja que és l’únic partit amb estructura suficient per afrontar una campanya electoral.

El polític local assegura que el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha traït les bases, ja que recorda que la militància va votar en contra de la confluència  amb Podemos.

Per tot plegat, i tenint en compte que fins el dia 14 es poden presentar les candidatures, han engegat una campanya a internet anomenada #CatalunyaVotaGarzon, que demana una rectificació i que el partit torni a sumar amb IU. De fet també es demana la dimissió de Nuet .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics