URGENT

Prohibiran l’estacionament de camions a la zona  d’Inditex i augmentaran les sancions

Compartiu aquesta història

Des que la multinacional gallega està afincada al nostre municipi s’ha incrementat exponencialment el nombre de camions que diàriament passen per aquesta zona del nostre municipi. Vehicles que no només passen, sinó que també estacionen i dormen als vorals del camí d’accés a la zona de Bershka i la resta de  naus d’Inditex.

La presencia de desenes de camions i de camioners que passen la nit a la zona genera molta brutícia, insalubritat i inseguretat viària.

Camions estacionats a la zona d'Inditex , ahir a la tarda
Camions estacionats a la zona d’Inditex , ahir a la tarda

La posada en marxa d’una nau de transports a la mateixa zona no ha solucionat el problema, ja que els camions no estacionen dins la nau ni tampoc a l’aparcament de les marques d’Inditex, sinó que ho fan als vorals del camí o sobre les voreres, ocupant tot l’espai públic disponible

Per evitar aquesta situació, l’Ajuntament de PLF prohibirà l’estacionament de camions en aquesta zona del nostre municipi. Ara com ara, però, la sanció seria de 25 €, amb una rebaixa si es paga en pocs dies. Una quantitat que sembla insuficient per dissuadir els camioners que continuen estacionen els seus vehicles i, fins i tot els remolcs sense màquina, als vorals i sobre les voreres del polígon industrial.

El regidor de transports i mobilitat, Rafael Cubarsí explica que es modificarà l’ordenança per augmentar la sanció als camioners i evitar la situació actual.

La sanció ara serà d’un màxim de 100€

El consistori busca a més una solució per aquests camions. D’entrada posa a lloguer uns terrenys municipals per tal de fer un aparcament per a camions a la zona. El concurs ha quedat desert i s’haurà de replantejar la idea per tal que alguna empresa, presumiblement la pròpia empresa responsable dels camions, llogui aquests terrenys municipals per encabir aquests camions.

La majoria de forces de l’oposició han reclamat una solució a la situació actual dels camions en aquesta zona del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics