URGENT

Demà es sortejaran les meses electorals de PLF

Compartiu aquesta història

urna_209183El proper 20 de desembre hi ha la 3a convocatòria d’eleccions per aquest 2015. De nou es posa en marxa la maquinària electoral i més enllà dels partits polítics, també cal organitzar la jornada de les votacions. Així demà es farà a l’Ajuntament el ple extraordinari que serveix per designar les persones que composaran les meses electorals al nostre poble.

A PLF, com en els últims comicis, hi haurà 10 meses repartides en els 3 col.legis electorals. A cada mesa hi ha 1 president i dos vocals titulars, així com 2 reserves per a cada posició. Això implica 9 persones per mesa.

Demà, doncs, el consistori designarà un total de 90 persones, 30 de les quals titulars., que hauran d’estar el dia 20 a les meses electorals. Els 60 restants s’hauran de presentar el mateix dia de les eleccions i en cas de baixa dels titulars, hauran de quedar-se durant la jornada de votacions.

Un cop fet el sorteig, que fa un programa d’ordinador, es notificarà a les 90 persones la seva designació. Tot i que podran recorrer aquesta desició, la veritat és que és molt difícil defugir d’aquesta obligació.

Segons la normativa, el sorteig es fa entre totes les personesempadronades a PLF  entre els 18 i els 70 anys amb un nivell d’estudis mínims de primària per als vocals i un nivell d’estudis mínim de batxillerat, FP de segon grau o subsidiàriament el graduat escolar o equivalent per als presidents de mesa.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics