URGENT

El passat i l’inconscient condicionen en l’atracció cap a una persona maltractadora

Compartiu aquesta història

Això és el que explicat l’especialista en bioneuroemoció en una xerrada al casal de la dona de Palafolls. La conferència, titulada ‘Camí de roses o d’espines?’ s’ha fet avui a la tarda en el marc de les activitats que l’Ajuntament organitza durant la setmana contra la violència de gènere.

La bioneuremoció és una metodologia que busca arribar al perquè actuem d’una manera o d’una altre a través d’eines que tenen per objectiu arribar al passat i a l’inconscient de l’individu. Aquesta tècnica es pot utilitzar per treballar diferents patrons en infinitat d’àmbits, però avui es focalitzava sobre la violència de gènere.

En aquest sentit, l’especialista Silvia Masó, que ha estat l’encarregada de fer la xerrada, ha explicat que l’inconscient pot condicionar en el fet que ens sentim atrets per parelles maltractadores. De totes maneres, segons la bioneuroemoció l’inconscient està íntimament lligat a situacions viscudes, sobretot durant l’època de creixement.

En aquest sentit, Masó explica també que els patrons d’actuació responen a diferents experiències i, inclús, a l’herència. De fet la bioneuroemoció treballa l’individu a través de l’arbre generacional, amb l’objectiu d’observar quines vivències han tingut els avantpassats, en aquest cas en l’àmbit de la parella,  ja que els avantpassats de l’individu són fonamentals, segons aquesta metodologia,  en la creació de la personalitat.

A la xerrada hi han assistit una desena de dones. Després de l’exposició de Silvia Masó, el públic ha realitzat preguntes sobre la metodologia en general, sobre com aplicar-la a la violència de gènere, o sobre com modificar patrons per evitar les parelles maltractadores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics