Comencen les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La nostre comarca és dels pocs territoris de Catalunya on es conrea el fesol del ganxet, una varietat de mongeta que fa quatre anys va obtenir la Denominació d’Origen Protegida. Les jornades gastronòmiques dedicades a aquest llegum van començar ahir i s’allargaran fins el dia 23 de desembre, ja entrant a les festes de Nadal, aprofitant l’època de l’any en la que el fesol del ganxet té més qualitat.

Aquest any, hi hagut 18 municipis del Maresme que s’han sumat a aquestes jornades, entre ells Palafolls. Una cinquantena de restaurants i establiments alimentaris d’aquests municipis oferiran les seves especialitats amb plats que continguin aquest llegum. A banda de Palafolls, l’únic municipi pròxim al nostre que s’ha sumat a les jornades gastronòmiques ha estat Calella. També hi participen Arenys de Munt, Arenys de Mar o Mataró, entre d’altres.

El Consell Comarcal, amb la col·laboració del Consorci de Turisme, ha editat un opuscle promocional en el que apareixen diferents plats i menús que oferiran els establiments que participen en les jornades, així com informació de 21 pagesos maresmencs que produeixen mongeta del ganxet. El programa pot veure’s al portal web del Consell Comarcal del Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics