Demanen que Malgrat canvi l’escut per un d’heràldicament correcte

Escut proposat per a Malgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’actual escut malgratenc, adoptat des de fa 45 anys, no és heràldicament correcte. Inclou molts errors segons ja va detectar l’assessor Heràldic de la Generalitat de Catalunya Armand de Fluvià.

Actual escut de Malgrat
Actual escut de Malgrat

D’entrada l’actua escut municipal incorpora una corona comtal, quan Malgrat mai ha estat seu de cap comtat ni de cap casa noble, per tant no pot portar aquesta corona, sinó que hauria de ser el que es coneix com a corona civil.

La forma tampoc s’ajusta a la llei. La normativa recomana que els escuts locals siguin caironats, és a dir en forma de rombe, mentre que el de Malgrat segueix una forma tradicional ibèrica.

Dins l’actual escut malgratenc, s’hi poden veure les quatre barres catalanes pròpies del comptat de Barcelona i les barres de la baronia de PLF. Malgrat, però no pot incloure les quatre barres, perque mai va tenir privilegis d’aquesta casa comtal.

Igualment, les barres de la baronia de PLF, sí poden ser a l’escut de Malgrat, degut al seu passat dins la baronia palafollenca. Ara bé, l’actual escut les incorpora, però amb els colors invertits, aspecte que també s’hauria de corregir.

Escut proposat per a Malgrat
Escut proposat per a Malgrat

Un decret de la Generalitat obliga als escuts locals a estar fonamentats en fets històrics i per això ERC de Malgrat demana que es canviï l’actual emblema local per un de més adient.Els republicans diuen que els historiadors locals fa temps que reclamen aquest canvi.

El mateix assessor heràldic que va criticar l’escut malgratenc n’ha proposat un en sintonia amb la història i que és la proposta que ERC portarà demà al plenari amb una moció que presenta al ple d’aquest desembre.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics