URGENT

L’Ajuntament edita un llibre sobre l’agricultura a Palafolls com a regal de Nadal

Compartiu aquesta història

‘L’agricultura a Palafolls abans i ara’, aquest és el títol del llibre que aquest Nadal edita el consistori com a regal als palafollencs. Fa anys que el consistori edita llibres sobre el nostre municipi com a present nadalenc. L’any passat, per exemple, es va editar un treball de recerca d’estudiants de l’IES de PLF sobre el castell de la nostra vila.

Enguany es repeteix la fórmula d’editar en format llibre un treball de recerca d’un estudiants local. Així  ‘L’agricultura a Palafolls abans i ara’ és el treball de recerca que va presentar Aleix Freixa el curs passat quan era estudiant de 2n de batxillerat.

El llibre repassa la història d’aquest sector al nostre municipi, així com la importància i la influència que va arribar a tenir en la vida palafollenca fa uns anys enrere. De fet, PLF ha estat sempre una població eminentment agrícola, un sector que continua tenint forta presència. El jove creu que fins ara no s’havia tractat prou la relació entre el món agrícola i el nostre municipi, per això va decidir fer aquest treball de recerca. Ell mateix ha explicat que el seu avi era pagès, cosa que també ha influït a l’hora de fer aquest treball.

El llibre, que es presentarà per St Esteve,  fa un repàs al llarg del temps de l’agricultura a Palafolls. En aquest sentit, la recerca històrica del llibre comença a mitjans del segle XIX i arriba fins a l’actualitat, repassant els canvis que ha patit el sector, tant a nivell tecnològic com de productes cultivats.

Un treball que s’ha fonamentat en dos tipus de fonts documentals. D’una banda, per analitzar el tram històric del segle XIX fins als anys 30 del segle XX el jove s’ha basat en fonts bibliogràfiques, per la manca de testimonis vivents de l’època. Per la part més recent, Freixa s’ha basat en els testimonis orals de les persones que han viscut de primera mà l’evolució de l’agricultura al nostre municipi.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics