El gegant de Malgrat deixarà de ser l’hereu del Maresme aquest diumenge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Serà aquest diumenge en el marc de la trobada gegantera per la Festa Major de Sant Nicolau. La celebració s’aprofitarà per fer la 25a trobada gegantera del maresme, en la que l’acte central serà el relleu del gegant hereu de la comarca. El relleu s’escenificarà al parc Francesc Macià de la població veïna, però la trobada gegantera donarà molt més de sí.

Les diferents colles que hi participen, un total de 20, es trobaran davant del consistori malgratenc, des d’on començaran una cercavila pel centre neuràlgic del municipi. Una cercavila que acabarà al parc Francesc Macià, en el que es farà la ballada del ball del Maresme i l’acte de relleu de l’hereu.

La jornada gegantera començarà a les 10 del matí amb una plantada davant de l’Ajuntament. La cercavila començarà a partir de 2/4 de 12 i es calcula que als volts de la 13:00 del migdia s’arribi al Parc Francesc Macià. De totes maneres, la mateixa cap de colla ha reconegut que l’horari dependrà de com desenvolupi la jornada, ja que no estan acostumats a organitzar trobades geganteres tant multitudinàries. De fet, durant tot el 2015, el gegant de Malgrat ha estat l’hereu del Maresme. En aquest sentit, en Bernat ha representat tota la comarca en diferents trobades geganteres d’arreu de Catalunya durant tot l’any.

El pròxim hereu, que representarà el Maresme durant el 2016 es coneixerà, doncs, el diumenge. El procés per designar-lo es basa en una votació de totes les colles geganteres de la comarca a les candidatures que s’hagin presentat previament

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics