Reunió per ampliar la DOP Mongeta del Ganxet

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 La Denominació d’Origen Protegida Mongeta del Ganxet busca una ampliació geogràfica com ja vam explicar fa unes setmanes a RP. En aquest sentit, els representants del consell regulador i de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Industries Agroalimentàries de la Generalitat van reunir-se fa uns dies per tractar de delimitar el nombre de comarques que poden afegir-se a la DOP Mongeta del Ganxet. Ara mateix, només hi formen part el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i una part del Maresme i una part de la Selva.

Amb la proposta presentada pel consell regulador en aquesta reunió, es vol incloure la totalitat del Maresme i la Selva, així com l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, el Bages, el Baix Llobregat, l’Alt Camp, el Tarragonès i l’Anoia. Un total de 12 comarques que protegiran el segell de la DOP. Això sí, el consell regulador prendrà les mostres pertinents en cada territori per verificar que es tracta d’aquest llegum, unes proves que es preveu que hagin acabat a primers de l’any vinent.ganxet

Aleshores, segons el consell regulador serà el moment de proposar a la Comissió Europea que validi els canvis proposats.

D’altra banda, es vol impulsar una prova pilot per vendre la mongeta del ganxet a granel, que es preveu que s’engegui en breus. De fet, des del 2011, any en què va néixer la DOP d’aquest llegum, el producte s’ha de vendre correctament envasat i etiquetat i ara el consell regulador té l’objectiu d’ampliar els canals de venda, la qual cosa suposa simplificar la distribució i la venta. Per això, s’han iniciat converses amb diferents cooperatives que s’encarreguen de l’envestat i la distribució d’aquest producte i han proposat que el producte arribi en sacs validats als establiments, per tal que aquests el puguin vendre a pes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics