Palafolls torna a superar els 700 aturats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Feia 7 mesos que el nostre municipi estava per sota d’aquesta xifra d’aturats, però aquest novembre s’ha tancat amb una nova apujada del nombre de desocupats. Ara hi ha a PLF 709 persones apuntades a les llistes de l’atur, una 15a més que a l’octubre.

Com passava amb els mesos anteriors, aquest novembre és el millor des del 2008, amb una 50 menys d’aturats que fa un any i 170 menys que fa 2 anys. L’any 2013 va ser el pitjor en registres d’aturats al nostre municipi.

Dels 11 mesos d’aquest any hi ha hagut 6 mesos d’augment i 5 de descens de desocupats, tot i que a dia d’avui hi ha menys aturats que no pas a data 1 de gener.

L’augment de 15 persones en l’últim mes a PLF, suposa un creixament del 2.2%, el més baix de la nostra zona, perque l’atur ha crescut a tota la zona de l’Alt Maresme, excepte un municipi.

Atur al novembre a la nostra zona

On més s’enflia l’atur aquest últim mes és a Sta Susanna, amb un augment del 9%, arribant a les 213 persones sense feina. A Malgrat l’increment és del 4.5% amb 66 persones més a l’atur. El municipi veí torna a tenir més de 1500 malgratencs a l’atur.

Amb un augment de més del 3% hi ha Pineda i Blanes. El primer municipi té més de 2800 persones a l’atur, mentre que Blanes s’acosta a les 3600.

L’únic municipi que aconsegueix reduir el seu nombre d’aturats és Tordera, on cau un 0.14%. Això, traduït, són 2 persones menys a l’atur. Tordera té ara 1441 persones sense feina.

Tots els municipis, però, tenen ara menys aturats que fa un any.

En el global de la comarca del Maresme hi ha una 70a de persones menys a l’atur. Dels 30 pobles de la comarca, a 19 s’ha reduït i a 11 hi ha increments d’aturats. De fet l’Alt Maresme lidera l’increment d’aturats a la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics