Inaugurat el Pessebre Monumental de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És el 23é any que Blanes mostra un pessebre monumental i el tercer consecutiu que els alumnes de l’Institut Serrallarga se n’encarreguen. Com ja és costum, el pessebre pot visitar-se al Passeig de Dintre, just davant de l’Ajuntament de Blanes.

La inauguració del gran pessebre es va fer el passat divendres, aprofitant també l’encesa de l’il·luminat nadalencs i la decoració que s’ha col·locat aquest any a la façana del consistori blanenc. Els encarregats de donar forma a la cerimònia d’inauguració del pessebre i l’encesa dels llums van ser diferents regidors de l’Ajuntament, així com la directora i alguns alumnes del centre de secundària.

Una 70 d’alumnes, de diferents especialitats, han estat els encarregats de confeccionar el projecte del pessebre monumental. La coordinació general ha anat a càrrec de la professora Susanna Castilla. Els alumnes, però, han comptat també amb la col·laboració de l’Agrupació Pessebrista de Blanes.

Aquest any el pessebre s’inspira en les antigues Caves Mont-Ferran, que daten del 1865 i que van desaparèixer de Blanes l’any 2012.

El pessebre inclou quatre escenes: el Naixement, Sa Berenada, S’Anunciació i les Caves Mont-Ferrant. L’antiga factoria està representada amb dues caves, una de les quals acull el Naixement, com si es tractés del típic Portal de Betlem, amb les figures de Jesús, Maria i Josep. L’altra, que reprodueix una típica nau de cava, allotja bona part de les prop de 500 ampolles i taps de suro que els alumnes han aconseguir reunir per donar una major veracitat a tot el conjunt.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics