URGENT

Un 40% dels pisos de nova construcció que hi ha a Mataró estan buits

Compartiu aquesta història

Així ho registren les dades d’una important empresa estatal dedicada a la taxació. Entre totes les zones de l’àrea metropolitana de Barcelona, el Maresme és el territori on menys habitatges de nova construcció s’han ocupat. De fet, les dades mostren que fins a un 40% dels pisos construïts a la capital de la comarca, Mataró, des del 2008 estan desocupats, una taxa molt superior a la mitjana que es registra arreu de Catalunya, que és del 25%.

De les grans ciutats que hi ha arreu de Barcelona, només Sant Adrià, amb un 50%, registra dades superiors a Mataró en aquest àmbit.

Tot i aquestes dades, el Maresme i les comarques de Barcelona ha registrat durant el primer semestre del 2015 uns 1800 visats per a la construcció de nous habitatges. Això vol dir que durant el primer curs del 2015 s’han registrat 800 visats més que els que s’havien aprovat en el mateix període de l’any passat.

Dels gairebé 43.000 pisos construïts des del 2008 a Catalunya que encara estan buits, més de la meitat són a la demarcació de Barcelona. En total hi ha 22.226 habitatges en aquesta situació, un 22,1% dels pisos d’obra nova construïts durant els últims set anys. Només Girona, amb un percentatge de 21,5% d’habitatges desocupats, presenta un percentatge més baix a Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics