URGENT

L’Ajuntament de Lloret sanciona dues entitats bancàries per tenir pisos desocupats

Compartiu aquesta història

La caixa i el BBVA tenen pisos desocupats des de fa més de dos anys i no els ha cedit al lloguer social. Per això, el consistori ha pres la decisió d’aplicar una sanció econòmica de 24.000€ a la Caixa i una altre de 12.000 al BBVA.

La sanció s’ha pogut fer efectiva després d’un seguit de passos administratius que ha seguit l’Ajuntament de Lloret de Mar, amb l’objectiu que diferents famílies desnonades poguessin habitar aquests pisos buits a través del lloguer social. Tot va iniciar-se l’any 2014 amb una moció aprovada per ple municipal a intàncies de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, en la que Lloret es comprometia a sancionar els bancs amb pisos desocupats.

El passat mes de novembre es van executar doncs les primeres sancions per aquest aspecte i ara les entitats bancàries tenen temps de pagar-les fins el gener del 2016.

Per tal d’aplicar aquestes sancions, el consistori lloretenc ha hagut de realitzar un seguit d’investigacions per provar que tant la Caixa com el BBVA tenien pisos buits des de feia més de dos anys. La PAH, assegura que això és un primer pas, però remarca que a Lloret encara hi ha 219 habitatges buits que pertanyen a entitats bancàries. Una dada que sostenen amb les de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

Des de RP ja vam explicar fa unes setmanes que Tordera també havia donat un plaç determinat a les entitats bancàries amb pisos buits als municipis per tal d’arribar a una solució en aquest àmbit. El consistori torderenc, valora aplicar també sancions econòmiques als bancs si no s’arriba a un acord.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics