URGENT

El ple aprova el pressupost municipal per l’any que ve

Compartiu aquesta història

Amb els vots a favor del govern local, PSC i ICV-EUiA, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra d’ERC i PP, es va aprovar divendres el pressupost de l’Ajuntament per l’any que ve. Un pressupost que cau més d’un 25% respecte al d’aquest any, passant dels 11.3 als 8.4 milions d’€.

La part del pressupost ordinari, el necessari per fer funcionar l’administració local, s’emporta la major part d’aquests diners amb 8.1 milions d’€, 170 mil € més que el pressupost anterior.

4 de cada 10€ d’aquest pressupost ordinari es destina a les despeses de personal de l’Ajuntament, amb poc més de 3 milions 400 mil€.

IMG_3611
L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, al costat de la regidora d’hisenda, Dolors Agüera.

De tota manera el 44% d’aquests diners són pel manteniment dels servis municipals, com ara el d’escombraries, parcs i jardins o el manteniment de carrers.

On es nota la davallada del pressupost municipal, és l’apartat d’inversions. Aquest 2015 hi havia un pressupost de 3.3 milions d’€, però per l’any que ve la xifra baixa fins els  360 mil€, un 89% menys.

És un pressupost auster i conservador” Dolors Agüera, regidora d’hisenda

Les principals inversions seran la pacificació de carrers, amb uns 100 mil€ previstos i la pavimentació i adequació de l’aparcament de la zona comercial de l’av Pau Casals. La manca d’inversions ve motivada per la falta de fons de finançament provinents d’altres administracions. Dolors Agüera, regidora d’hisenda explica la resta d’inversions previstes per l’any vinent

El pressupost municipal pel 2016 preveu poder amortitzar part del deute del consistori. La previsió és tancar l’any vinent amb un endeutament del 19.3% dels ingressos ordinària, lluny del màxim permès, situat en el 75%.

Aquesta circumstància i que el pressupost sigui auster,  l¡’ha valorat com a molt positiu Iniciativa, el soci de govern del PSC. Ho deia Joan Andrés Osorio.

Més de la meitat dels 8.4 milions d’€ del pressupost provindran dels impostos directes que recull l’Ajuntament, com ara l’IBI o l’IAE.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics