URGENT

Sancionen als Mossos per no avisar de les càmeres a les comissaries de Pineda i Arenys

Compartiu aquesta història

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades va comunicar fa uns dies una sanció administrativa contra la Direcció General de la policia catalana per col·locar càmeres de vídeovigilància a les comissaries de Mossos de Pineda i d’Arenys de Mar de forma il·lícita. De fet, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades aplica aquesta sanció perquè entén que s’ha vulnerat el dret de les persones a ser informades abans d’entrar dins del camp de gravació de les càmeres. Per tant el problema legal no és la presència de les càmeres, sinó la manca de rètols informant de la seva presència en la zona d’aparcament de vehicles d’aquestes dues comissaries.

La denúncia la va interposar un agent de la policia científica que va ser enxampat per les càmeres utilitzant un vehicle policial per a l’ús personal. Aleshores els seus superiors van demanar quatre mesos de suspensió de feina i sou i el trasllat a un altre comissaria. L’expedientat va denunciar al seu superior, que ara ha estat imputat per un delicte de revelació de secrets.

La polèmica gravació, en la que apareix l’agent dels mossos fent ús del vehicle policial, va circular entre diferents càrrecs del cos policial i es va utilitzar per a una finalitat diferent a la que motiva la col·locació d’aquestes càmeres, que no és altre que la de garantir la seguretat del perímetre de la comissaria. A més, la cinta va utilitzar-se una vegada esgotat el termini màxim de conservació de gravacions, que la llei estipula en 30 dies.

En definitiva, la sanció resol que la Direcció General de la Policia de Catalunya ha comès dos infraccions lleus, que no comportaran que el cas arribi a la via penal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics