URGENT

Tordera rep resposta dels bancs pels lloguers socials

Compartiu aquesta història

Fa poc més d’un mes us vam explicar que el consistori de Tordera havia enviat una notificació formal a totes aquelles entitats bancàries que tinguessin en propietat habitatges buits a la població. El consistori torderenc calcula que actualment hi ha uns 400 habitatges inutilitzats que són propietat de diferents entitats bancàries.

En aquest sentit, l’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament va donar un període màxim de 30 dies a aquestes entitats financeres perquè prenguessin alguna mesura al respecte, com per exemple cedir els pisos per a la borsa de lloguer social. En cas contrari, l’Ajuntament podria aplicar sancions econòmiques a aquestes entitats. Amb aquesta acció, el consistori tenia un doble objectiu: donar sortida als pisos buits i facilitar el combat contra la ocupació il·legal de vivendes.

Ara, passat aquest període de 30 dies, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha explicat a Ràdio Palafolls que la majoria de bancs han respòs a la petició. En aquest sentit, s’han celebrat ja diferents reunions amb representats de diverses entitats per buscar solució a aquesta problemàtica. L’Ajuntament proposa que les grans entitats bancàries (a les que els ha costat més donar resposta a la notificació del consistori), apliquin lloguer socials als seus pisos elles mateixes. De fet, ja hi ha bancs que han començat a fer-ho, com per exemple La Caixa, que ha aplicat lloguers assequibles a alguns dels seus habitatges a Tordera. De totes maneres, però, per aquelles entitats més petites, que tenen més dificultat per donar sortida als habitatges, l’Ajuntament torderenc ha donat la opció de fer el procés a través del consistori.

De moment, les entitats han engegat mesures, però no suficients per a l’Ajuntament, que no descarta encara poder aplicar la sanció si aquest procés no avança.

L’alcalde Joan Carles Garcia ha volgut remarcar que l’única entitat amb habitatges buits a Tordera que no ha respost a la petició formar de l’Ajuntament ha estat Bànkia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics