URGENT

Palafolls segueix creixent en població

Compartiu aquesta història

Segons les últimes dades oficials, de l’1 de gener del 2015, la nostra població ha crescut en un 0,74% respecte les dades anteriors, és a dir les del 2014. Això, traduït en persones són 67 més. A més, a la nostra vila segueix predominant, tot i que per poc, el sexe femení, hi ha 32 dones més (4.582), que no pas homes (4.550). Així doncs, segons les últimes dades recollides, a Palafolls hi resideixen 9.132 persones.

Les dades de creixement de població a Palafolls coincideixen amb les de la comarca del Maresme, que en el total de les poblacions ha registrat un augment del 0,36%. El 2014 hi havia 1.593 persones menys residents al Maresme. Amb aquestes dades la població total de la comarca és de 439.512 habitants. Les dades de creixement a la comarca, però, s’estabilitzen en els últims anys i els percentatges de pujada no són tant agressius com al principi de la dècada. Per fer-se una idea, l’any 1998 hi havia 110.000 persones menys a la comarca i durant els primers anys dels 2000 aquesta xifra va incrementar sensiblement.

D’altra banda, els municipis pròxims a Palafolls registren dades diferents en valors de creixement de població. La vila propera que més ha crescut és Tordera, on hi resideixen 88 persones més que l’any passat. Pineda ha patit un augment de població gairebé imperceptible. Un total de 20 persones més viuen a la població veïna.

Calella i Santa Susanna, en canvi, registren valors negatius. La primera ha registrat un important decreixement de 81 persones, mentre que la segona compta amb 18 habitants menys.

El Maresme es manté com la cuarta comarca de Catalunya més poblada, per darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. La nostre comarca aporta a Catalunya el 5,85% de la seva població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics