El Consell Comarcal arregla les rieres del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una de les principals característiques geogràfiques de la comarca del Maresme és la confluència de rials i rieres al llarg de la zona. Per tal de reduir els riscos d’erosió i inundacions que poden provocar quan hi ha fortes precipitacions, el Consell Comarcal, amb l’ajuda de la Comunitat Europea, ha destinat 210.000 en obres i diferents estudis.

És el cas, per exemple, de les rieres pròximes a Palafolls. Municipis com Santa Susanna, Pineda de Mar, Tordera o Calella compten amb rieres o rials diversos. L’actuació de l’ens comarcal en la prevenció de riscos ambientals, i amb l’objectiu de minimitzar els danys, ha permès que aquestes rieres, entre d’altres, hagin estat arreglades.

En aquest sentit, el projecte de manteniment de les lleres maresmenques ha estat un dels eixos principals del Projecte Bàsic del Pla d’Avaluació, Seguiment i Prevenció de Riscos Ambientals al Maresme. Un projecte que el Consell Comarcal va presentar l’any 2013 al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte va comptar amb un suport econòmic de 210.000rieres4 euros i es va desenvolupar entre 2014 i 2015, arribant ara al seu punt final. El finançament ha estat repartit al 50% entre les dues institucions, és a dir que el Consell Comarcal ha pagat 105.000 euros del projecte i la FEDER la mateixa quantitat.

A banda dels treballs en les rieres de la comarca, el projecte ha servit també perquè el Consell Comarcal hagi millorat els avisos d’alerta gràcies al Meteomar i a la creació d’una guia de bones pràctiques en la gestió de rieres i la prevenció de riscos d’inundacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics