Regs intel·ligents a Calella

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de la població posarà a disposició de la Brigada Municipal un sistema que permetrà que hi hagi un reg intel·ligent en tots els parcs i jardins públics de la vila. En aquest sentit ha engegat una prova pilot per comprovar de forma pràctica les avantatges, o no, d’aquest innovador sistema, fent així un pas més cap a la transformació de Calella en una ciutat intel·ligent.

El Samcla Smart Pro, així s’anomena aquest sistema de reg intel·ligent, és present a un centenar de pobles i ciutats d’arreu d’Europa, però viu encara en una fase de provatures. En qualsevol cas, l’Ajuntament ha impulsat ja les proves per acabar implantant-lo. El sistema permet controlar a través d’Internet tota la xarxa de programadors dels espais verds del municipi.

Gràcies a un sistema híbrid de comunicacions (GPRS i Radiofreqüència), es podrà controlar tota la xarxa de reg de Calella mitjançant un programari de gestió accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet. És a dir, que un ordinador, un mòbil, o una tableta podran regar la població. A més, el sistema incorpora detectors de pluja, que permeten frenar el reg en condicions climatològiques adverses.

L’Ajuntament de Calella calcula que el reg intel·ligent podria comportar un estalvi de fins al 40% en aigua i en els recursos destinats al reg municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics