URGENT

L’alcalde considera “mala notícia” el nomenament i ICV-EUiA veu Puigdemont com a solució d’emergència

Compartiu aquesta història

Valentí Agustí creu que amb el nomenament ahir a la nit de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat de Catalunya s’enceta una nova fase del que considera una “llarga agonia”.

Considera que tot plegat és un pas més del full de ruta independentista que ha qualificat de bogeria.

Agustí rere del nou president a Torí, al 2013.
Agustí rere del nou president a Torí, al 2013.

Agustí, declaradament federalista, va conèixer personalment a Puigdemont en un viatge a Itàlia per a una trobada d’alcaldes de municipis agermanats amb pobles italians. Fins avui Puigdemont, és alcalde de Girona. Creu que és un independentisme de sempre, i no entén que fa militant a CDC.

Els seus socis de govern a PLF, els ecosocialistes d’ICV-EUiA, també desconfien del nou president  nomenat ahir al Parlament. El seu portaveu a PLF, Juan Andrés Osorio creu que l’acord in extremis entre la CUP i Junts pel Sí per investir a Puigdemont com a nou president  és una sortida d’emergència per evitar unes noves eleccions al març.

Diu Osorio que hi havia el temor que guanyessin les “esquerres renovadores”, tal i com va passar en les eleccions generals del passat mes de desembre, quan a Catalunya va guanyar “En Comú Podem”.

Tot i el recel dels dos socis de govern local amb el nou executiu català, confien que les relacions entre la Generalitat i l’Ajuntament seran institucionalment bones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics