URGENT

Malgrat no deixa enterrar els difunts a la part més antiga del cementiri

Compartiu aquesta història

Els nínxols que donen a l’av Mediterrània, la part més antiga del recinte, fa temps que estan en mal estat  i els serveis municipals fa temps que alerten de la seva degradació.

Ara, coincidint amb les obres que han fet recular l’entrada principal del cementiri, s’ha posat de manifest la necessitat d’actuar en aquests nínxols malmesos.

Cementiri de Malgrat. Foto: El Punt
Cementiri de Malgrat. Foto: El Punt

Per poder-hi actuar, però, el consistori ha de deixar passar un període mínim de 3 anys sense cap enterrament, ja que la normativa de cementiris de Malgrat de Mar detalla que no es poden fer obres als nínxols fins que no es compleixi aquest termini sense cap enterrament i es puguin traslladar les restes que descansen en aquesta part.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Malgrat ha decidit prohibir l’enterrament de nous difunts en aquesta zona, per tal que d’aquí a 3 anys es pugui fer el trasllat de les restes i millorar aquesta zona del recinte.

Així el consistori ha enviat una carta als propietaris d’aquests nínxols en la qual s’explica la voluntat de posar fil a l’agulla per tal de resoldre la degradació d’aquest recinte, on alguns dels nínxols s’ha esfondrat per dins.

El consistori ha explicat als propietaris que les restes s’aniran traslladant provisionalment als nínxols de la zona més nova per preparar l’espai actual per a fer-hi les reformes.

La previsió de l’actual equip de govern és poder afrontar les obres a finals d’aquest mateix mandat. La intenció és fer-ho per fases i de manera estructurada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics