URGENT

L’aigua potable de PLF la segona més cara de Catalunya

Compartiu aquesta història

Els veïns de Piera, a la Catalunya Central, paguen l’aigua més cara del país amb 3.34€ el metre cúbic. Els palafollencs paguem tan sols 4 cèntims menys per metre cúbic. Això vol dir que obrir l’aixeta al nostre municipi costa 3.31€ per m3, un dels preus més alts de tot Catalunya, segons senyala un informe de l’ACA que ha estudiat el preu que es paga per l’aigua .

En aquest sentit, el nostre municipi paga el doble del que costa l’aigua corrent a Blanes o a Tordera, totes dues localitats amb un preu de 1.67€ el m3.

L’aigua més cara de la zona, rere PLF, es paga a Pineda a un preu de 2.85€ i a Malgrat amb un 2.17€. A l’altre cantó de la balança, els lloretencs són els que els costa menys obrir l’aixeta. 1.44€ el m3.

La majoria dels municipis analitzats tenen un preu de l’aigua entre 1 i 2€ , segons l’estudi de l’ACA que ha analitzat municipis de més de 50 mil habitants, capitals de comarca i d’altres de menors, com el nostre.

PLF AIGUA
Dades corresponents a PLF. ACA

 

El preu del cost de l’aigua varia segons el municipi perque també canvia la manera de repercutir el cost del servei al consumidor.

A les factures que arriben als clients, a més, hi ha tarifes i taxes que fan variar el cost final del servei. El preu final que paga el consumidor depenent del consum, les taxes de clavegueram i sanejament, l’IVA i el cànon d’aigua que s’imposa amb finalitats d’estalvi i ecologia.

Tot i que és cada ajuntament qui ha de donar el servei als seus habitants, només el 17% dels pobles analitzats ho fan directament. La resta, com PLF, ho tenen externalitzat en empreses gestores. La principal és el Grup Agbar a través de les seves empreses com Sorea, que és la que dóna el servei al nostre municipi, entre molts d’altres.

Els preus de l’aigua a la nostra zona (passa el cursor sobre cada poble per veure els preus)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics