L’Ajuntament preveu eliminar el bus escolar per la manca de passatgers

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Al setembre es posava en marxa un nou servei de bus escolar que recorria el municipi des de Mas Reixach, passant per St Genís, St Lluís i arribant al centre del poble coincidint amb els horaris d’entrada i sortida de les escoles i de l’institut de PLF.

El consistori assegurava que es tractava d’una prova pilot per comprovar la resposta dels usuaris i veure la seva acceptació.

A instàncies d’ERC, el regidor de mobilitat de PLF, Rafael Cubarsí, va assegurar divendres al ple municipal que el servei no està donant el rendiment esperat.

El regidor assegura que la línia és molt poc usada. Segons les seves dades el mes d’octubre, el primer sencer en el que va estar en marxa, el bus va transportar 206 passatgers, mentre que al novembre la xifra va caure  als 145.

horaris del servei
horaris del servei

Unes xifres molt per sota de l’expectativa del consistori, pel que el propi Cubarsí assegura que el servei no és rendible i que la intenció del govern és suprimir aquesta línia, tot i que no serà una supressió imminent.

El servei de bus, que suposa una inversió de 60 mil€ anuals per part de l’Ajuntament, ofereix 9 viatges diaris. El primer surt de Mas Reixach a les 7.30 per arribar al centre de PLF 20 minuts després, cosa que permet els estudiants de l’IES de PLF agafar-lo per anar a classe. El següent bus surt a les 8.15 i està pensat pels alumnes de Primària ja que arriba al centre de PLF a quarts de 9. Tot i això els busos no tenen parada a les escoles o a l’Institut, sinó en emplaçaments pròxims, aprofitant les parades d’altres serveis.

ERC va demanar un replanteig amb millors connexions i més informació del servei abans de la seva eliminació.

El regidor explica que el bus permet, un cop al centre de PLF, enllaçar amb altres serveis de transports que connecten amb Malgrat i Blanes i assegura que s’ha donat prou informació.

El bus, operat per la companyia Pujol i que es manté de moment, permet utilitzar els títols integrats, com T10 o Tjove entre d’altres, cosa que permet viatjar de forma més econòmica i fer transbords gratuïts en altres transports.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics