Denuncien col·lapse a les urgències de l’Hospital de Blanes

Hospital Comarcal de la Selva - Xavier Conill
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El sindicat CCOO del centre hospitalari informa que l’Hospital Comarcal de Blanes  pateix un col·lapse important des de fa uns dies.

Expliquen que des del passat dia de Reis, l’Hospital de Calella està derivant pacients en ambulància cap al centre de Blanes, cosa que està provocant ja un important augment de pacients al servei d’urgències del centre blanenc.

CCOO assegura que des de divendres passat aquest augment és sensiblement superior. Això sumat a la pèrdua de llits al centre per a pacients aguts, arran de la reestructuració assistencial feta fa uns anys, han provocat el col·lapse que el sindicat assegura que viu el centre.Hospital Comarcal de

Segons CCOO aquesta reducció de llits fa que els pacients no puguin ser ingressats i hagin d’estar a urgències, provocant el col·lapse del servei.

Una situació similar es viu a Calella. Les urgències de l’Hospital  St. Jaume també estan al límit, amb desenes de pacients als passadissos d’urgències i amb una manca de llit que impedeix el trasllat a planta d’alguns malalts.

Davant d’aquesta situació, el sindicat espera que el nou govern català reverteixi les polítiques de retallades anteriors i retorni els serveis que hi havia al centre hospitalari de Blanes abans de la reestructuració.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, gestora dels dos hospitals, reconeix l’increment de pacients, però evita parlar de col·lapse. Explica que ja es preveia aquest augment i que per això s’ha posat en marxa un Pla de Contingència amb més personal i recursos. En un comunicat recorda que algunes patologies poden ser tractades als CAP de salut , per evitar anar a urgències per patologies menors.

Foto de portada: El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics