URGENT

L’Ajuntament no permetrà desfilar en processó els exlegionaris

Compartiu aquesta història

Divendres la Confraria de Palafolls va anunciar la seva voluntat de tornar a organitzar una processó pels carrers de St Lluís amb la presència dels exlegionaris i el seu Crist de la Bona Mort.

Palafolls. Imatge captada del Youtube de la desfilada per Setmana Santa dels Legionarios pel barri de Sant Lluís La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios Careto: No Foto: Captura Youtube/Amaral 907#Maria Teresa Marquez
Processó amb els exlegionaris a St Lluís del 2014

La reacció de l’Ajuntament no s’ha fet esperar. Des del govern local asseguren que, d’entrada, no permetran que els exlegionaris desfilin el proper Divendres Sant a PLF. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, recorda que l’any passat ja es va prohibir la processó en la que havien de participar els exmilitars convidats, llavors, per l’Associació de Veïns de Sant Lluís. Les raons esgrimides llavors pel consistori per prohibir l’activitat va ser les queixes rebudes per la desfilada del 2014 dels exmilitars. L’alcalde assegurava que no era bo  barrejar religió i exèrcit.

Si s’emperren en fer el mateix de l’any passat, haurem de decidir el mateix de l’any passat”

Valentí Agustí, alcalde de PLF

Agustí creu que la voluntat de la Confraria és poder treure les imatges religioses en processó més enllà de tota polèmica, pel que es mostra convençut que al final prescindiran de la presència dels exlegionaris, cosa que facilitaria el permís del consistori.

Si no donen el seu braç a tòrcer, i volen fer el mateix que l’any passat, la resposta de l’Ajuntament, segons Agustí, serà la mateixa de l’any passat.

De totes maneres, Agustí  assegura que encara no tenen coneixement oficial de la Confraria sobre la presència dels exlegionaris a l’activitat d’enguany.

L’alcalde ha explicat a aquesta emissora que les seves relacions amb la Confraria són bones i ha agraït que l’entitat l’hagi convidat a ell i a la regidora de cultura a participar de la processó.

Tot i agrair-ho, no ha assegurat la seva presència si finalment es permet la processó el proper Divendres Sant.

La Confraria de St Lluís i Sta Maria de PLF té previst fer la processó el dia 25 de març, amb un pas propi, portant la imatge de Santa Maria del Calvari, cedida des de la confraria de Malgrat i el Crist de la Bona Mort acompanyat d’exlegionaris, degudament uniformats i amb escopetes simulades en formació militar, tal i com va passar fa 2 anys, i que va provocar la polèmica i la suspensió de l’any passat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics