URGENT

Divisió entre els partits sobre la presència dels legionaris a la processó de St Lluís

Compartiu aquesta història

L’anunci sobre la desfilada  dels exlegionaris a la processó de Setmana Santa de PLF, ha generat controvèrsia també entre els partits polítics locals. Alguns no volen veure als militars pels carrers de St Lluís, mentre que d’altres consideren que si la normativa es compleix, s’hauria de permetre.

Esquerra Republicana defensa la possibilitat que es pugui fer una processó religiosa al nostre municipi, pel seu caire tradicional i cultural, però no entén perquè la nova Confraria de PLF vol unir el concepte de la processó amb la desfilada dels exlegionaris. Segons Francesc Alemany, aquesta desfilada no aporta res a la processó i només crea controvèrsia i expressions de “dubtosa viabilitat democràtica”.

Legionaris desfilant a Badia del Vallès l'any passat. Nació Digital
Legionaris desfilant a Badia del Vallès, com a PLF, fa 2 anys. Nació Digital

Per la seva banda, ICV-EUiA considera que les processons a PLF estan mancades de tradició, perquè mai se n’havien fet fins fa 2 anys. Juan Andrés Osorio es pregunta perquè si la Confraria es diu de St. Lluís i de Sta. Maria, no es treu en processó les imatges d’aquests sants i es convida als legionaris. Rere d’aquest fet hi veu una intencionalitat propagandística i política.

En canvi, el representants de Ciutadans a PLF, Martí Victòria, considera, a títol personal, que si l’activitat és legal i compleix amb la normativa vigent, no s’hauria de prohibir la desfilada dels legionaris pels carrers de St Lluís.

El govern local va assegurar ahir que si les condicions són les mateixes que l’any passat, l’activitat es prohibirà per evitar que els legionaris desfilin com ho van fer fa 2 anys pels carrers de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics