Obren un nou termini per sol·licitar horts ecològics municipals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fins el proper 28 de febrer es pot tornar a sol·licitar algun dels horts urbans que ha posat en marxa l’Ajuntament de PLF a St Genís.

El consistori ha condicionat 55 parcel·les per tal que puguin ser conreades per veïns de PLF. En una primera fase, s’han adjudicat 17 horts, i ara el consistori torna a obrir el procés de sol·licitud per tal que poder adjudicar la 40a d’horts encara disponibles. Ho explica el tècnic de medi ambient de PLF, Oriol Bassa.

Hi ha dues modalitats d’horts municipals a PLF. La meitat estan destinats a persones amb necessitats especials. Són els anomenats horts socials, on els seus adjudicataris no han de pagar res  per poder utilitzar les parcel·les. La segona modalitat és la lliure, en la que s’hi pot presentar tothom i que comporta el pagament de 60€ anuals per poder conrear la parcel·la.

Les parcel·les es cedeixen per un període de 2 any, prorrogables.

Els horts només podran conrear-se amb criteris totalment ecològics, sense fitosanitaris ni adobs químics, i els productes resultants de cada parcel·la serà per autoconsum, prohibint la seva venda explícitament en el reglament.

Tampoc s’hi podran tenir animals ni fer cap mena de construcció.

Qui vulgui un d’aquests horts pot presentar la sol·licitud al registre de l’Ajuntament de PLF abans de finals de febrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics