L’Ajuntament reconeix lentitud  en l’aplicació de la llei d’habitatge, però diu que no hi ha desnonaments

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El regidor d’Habitatge i pobresa energètica, Juan Andrés Osorio, ha respost a les crítiques que ahir feia la portaveu de la PAH de Blanes, que assegurava que el consistori palafollenc desconeixia la nova norma d’habitatge i que per tant no l’explicava als ciutadans.

Osorio reconeix certa lentitud en l’aplicació de la normativa i la necessitat de millorar. En aquest sentit afirma que s’està treballant en fer una xerrada en la que s’informarà als ciutadans sobre els recursos que estableix la nova llei per evitar desnonaments.

El regidor recorda que la infrastructura de l’Ajuntament  no és gran, però remarca que el consistori sempre ha estat emetent  i no ha permès cap desnonament de famílies amb pocs recursos econòmics ni tampoc el tall de subministrament bàsics, fins i tot assumint el cost d’alguns serveis per a famílies necessitades.

El consistori vol millorar en l’aplicació de la normativa, i vol comptar amb el suport de la PAH.

En aquest sentit, Osorio explica que la Taula per l’Habitatge de PLF es constituirà quan es tingui l’anàlisi de la realitat al municipi. Explica que per començar a traçar les línies bàsiques de com treballar, cal primer tenir una diagnosi acurada de la situació de l’habitatge al nostre poble; des de quants pisos buits hi ha, i determinar els propietaris a tot el territori palafollencs. Una tasca que Osorio assegura que no és fàcil.

Tot i això, el consistori fa mesos que treballa en 2n pla  negociant amb les entitats bancàries la cessió d’alguns immobles per a lloguer social.

La PAH també denunciava manca d’informació, però Osorio recorda que hi ha dades que no es poden fer públiques, almenys de moment, tot i que emplaça a l’entitat a seure i a treballar plegats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics