URGENT

Bermán es queda sol defensant als legionaris i manté el pols amb l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

El PP va ser l’únic partit  que van votar en contra de la moció contra els legionaris. El seu portaveu, i alhora màxim responsable de la processó que ha convidat als legionaris, Óscar Bermán,  va lamentar que el govern portés al ple una moció per prohibir la presència dels exmilitars a la processó.

Bermán va acusar a l’alcalde d’irresponsable per crear un problema. El popular defensa que la “Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona” és una entitat que porta un crist  i que comparar-la amb paramilitars o amb ideologies d’extrema dreta és faltar als catòlics. El popular recorda que l’activitat religiosa està emparada per la Constitució.

Bermán, amb caçadora verda,  amb els legionaris l'any 2014
Bermán, amb caçadora verda, amb els legionaris l’any 2014

Sobre les crítiques sobre els uniformes i els elements bèl·lics simulats, com els rifles que llueixen els exlegionaris en les seves desfilades, el popular ho ha comparat amb les llances dels manaies romans que també processen en altres municipis o amb la Marxa de Torxes organitzada per l’entitat La Roda al setembre.

Bermán considera que s’està atemptant contra una gent que estimen a un Crist i desmenteix que fa 2 anys hi hagués problemes amb la presència dels legionaris al barri St Lluís.

De fet, l’any passat Bermán havia assegurat que l’impacte econòmic de la presència dels legionaris al nostre poble rondava els 200 mil€.

L’endemà, fora del ple, el popular va ser més contundent i bel·ligerant. En declaracions al mitjà conservador Alerta Digital, Bermán titlla a l’alcalde de “rojo sectario” i assegura que Agustí no és ni “la meitat d’home que el menys home dels legionaris”.

Bermán ha desafiat al ple de l’Ajuntament afirmant que  “tant si ho vol com si no, els legionaris desfilaran” aquesta setmana santa a PLF. De fet Bermán qualifica a la Legió com a símbol de la pàtria i critica la tebiesa de Ciutadans per no defensar la seva desfilada a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics