URGENT

L’Ajuntament aprova la moció per deixar els legionaris fora de la processó

Compartiu aquesta història

La moció presentada pel govern local, PSC i ICV-EUiA, en l’últim ple municipal per mostrar el rebuig a la presència dels exlegionaris a la processó de la Setmana Santa del barri de St. Lluís es va aprovar amb el suport d’ERC i l’abstenció de C’s.

La moció, que va entrar en caràcter d’urgència, defensa el nostre poble com a espai de convivència, solidaritat i de cultura de la Pau, i mostrava el rebuig a la manipulació i aprofitament polític que s’ha fet, diuen, d’una activitat religiosa amb la desfilada prevista dels exlegionaris a la processó del barri de St Lluís.

En aquest sentit, l’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, assegura que cal defensar la celebració de la processó religiosa, però que cal evitar crear conflictes amb la presencia dels legionaris, pel que demana a l’entitat organitzadora que s’obviï la participació dels legionaris i es faci l’activitat religiosa.

Agustí explica que amb la desfilada dels legionaris amb tocs militars, els uniformes i les armes simulades evoquen altres circumstàncies i creen tensió al municipi.

Per la seva banda Esquerra, que va acusar al govern d’oportunista, va lamentar que es voti la prohibició de la desfilada amb una moció sense abans haver arribat a un pacte amb l’entitat organitzadora. Demana continuar parlant per arribar a un acord. Francesc Alemany, assegura no tenir res en contra de les processons, però no amaga la incomoditat de la presència d’elements militars en aquest acte.

Un moment del ple de divendres
Un moment del ple de divendres

Iniciativa també va votar a favor de desvincular la processó religiosa dels exlegionaris convidats per la Confraria de St. Lluís i Sta. Maria de PLF. Els ecosocialistes recorden que a PLF no hi ha tradició de legionaris i remarquen la necessitat de mantenir la convivència al nostre poble.

Per la seva banda, Ciutadans es va abstenir. El seu representant al plenari, Martí Victòria lamentava que l’assumpte arribés al ple i remarcava la necessitat d’arribar a un acord.

La moció es va aprovar amb 10 vots a favor, un en contra i una abstenció, pel que tot i la defensa d’una processó religiosa,  queda desautoritzada expressament la desfilada dels legionaris a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics